Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδεύοντας τον λαό…..


Ο λαός εκπαιδεύεται. Από εκεί αρχίζουν όλα.
Οι καπιταλιστές το ξέρουν καλλίτερα. Χάρη σε αυτό υπάρχουν.

Έτσι γινόταν πάντα. Κι άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Το θέμα είναι πως εκπαιδεύεις ένα λαό. Προς τα πού τον πας. Αν είσαι κατ αρχήν μαζί του ή εναντίον του και το κρύβεις. Το σημαντικότερο!    

Αν δηλαδή τον σπρώχνεις στην εξάρτησή του ή στην απελευθέρωσή του. Αν τον προετοιμάζεις γι αυτήν.  Αν τον οδηγείς στον ραγιαδισμό του ή όχι. Αν τον σπρώχνεις στην μοιρολατρία του, πως τίποτα δεν αλλάζει όσο κι αν προσπαθεί, χαμένος στα βάραθρα της αδιάκοπης προδοσίας που κάθε τόσο ρίχνεται. Και εσύ εύθικτε, διάβαζε απογοήτευσης, αφού δεν είσαι προδότης αλλά διακεκριμένος αφελής. Να παρηγοριέσαι στον ύπνο σου. Τίποτα δεν πρέπει να  μείνει όρθιο σε αυτόν τον τόπο, της απόλυτης πολιτικής πλεκτάνης.   Σε αυτόν τον τόπο, της απόλυτης σκευωρίας. Στον τόπο, της διαρκούς και απόλυτης πολιτικής συνομωσίας. Του Συριζα κατά των μελών του. Του Συριζα κατά των πολιτών που τον ψηφίσαν. Αν θέλουμε να διασώσουμε, όχι την αριστεροσύνη, το απατηλό όνειρο πλέον, όχι κάτι τέτοιο, αλλά τα ελάχιστα αποθέματα ψυχολογικής επιβίωσης. Πίστης και αξιοπρέπειας στον εαυτό μας. Να συνεχίσουμε να ζούμε. Απλά και μόνο να ζούμε και να ανασαίνουμε, πριν σκεφτούμε αριστερά, ελπίδες και λαϊκά κινήματα. 
Στον τόπο όπου το πολιτικό σύστημα διαπλέκεται με τις ίδιες τις καρέκλες πρώτα, πριν την ίδια την εξουσία και πριν αυτή ξεκινήσει να δουλεύει.

Πως τον εκπαιδεύεις λοιπόν.                                                                                                               
Αν τον παροτρύνεις υποδόρια σε αυτόν τον δρόμο ή όχι. Αν τον χειροκροτάς και τον αμείβεις για αυτή την παραίτησή του. Κάνοντάς τον στέλεχος, υπουργό, Γεροβασίλη ή πανεπιστημιακό επιχειρηματολογάκια. Αν τον εκπαιδεύεις γι΄ αυτό μπαμπέσικα. Αν του κάνεις καθημερινό φροντιστήριο για την θεότητα του ευρωπαϊκού μονόδρομου. Που καταρρέει όπου νάναι με πάταγο σαν την σοβιετική ένωση.

Αν θέλεις μόνο την ψήφο του ή το καλό του. Ή αν διαλέγεις το δικό σου καλό μόνο, της καρέκλας σου, της οικογένειάς σου και της παρέας σου. Αδιάφορο τι λες στα κανάλια. Με τι προπαγάνδες τον χειραγωγείς σε δρόμους εκτός συμφερόντων του. Αν τον κοροϊδεύεις ή όχι συστηματικά.
Αν τον ταπεινώνεις από τα αριστερά στο τέλος και τον συντρίβεις. Κι άλλο από αυτό το θέμα, δεν υπάρχει στην πολιτική ζωή ολόκληρη. Η συνέπεια ή μη. Η αποχώρησή σου τουλάχιστον, να γλυτώσεις αυτό τον κόσμο του μόχθου από την αγωνία της ζωής του. Εκτός αν εσύ πρωτοτυπείς. Του λες την αλήθεια κατάμουτρα να ξεπλυθείς. Πηδάς στον σβέρκο της σαν σαλτιμπάγκος και στρογγυλοκάθεσαι επάνω της. Ανεμίζεις τα φλάμπουρα της κάθαρσής σου στις  τηλεοράσεις και τις συγκεντρώσεις. Μπας και πιάσει αυτό το θρασύ σου κόλπο. Έχοντας δαγκωμένη την καρέκλα μέχρι να την σπάσεις. Θρασύτατα απευθύνεσαι στην καλότητά του και στην αθωότητά του, ή την βλακεία του ακόμα που λατρεύεις και προσβλέπεις σε αυτήν, και του ζητάς σαν τον Ριχάρδο τον τρίτο συγχώρεση, για να του επιφέρεις το επόμενο μεγαλύτερο πλήγμα που ετοιμάζουν τα νέα αφεντικά σου. Διαβάστε να φρεσκάρετε την σκηνή με την Λαίδη Άννα, να δείτε την σοφία του Σαίξπηρ. Είναι συγκλονιστική. Πέρα από τον άνθρωπο, υπάρχει το τέρας της εξουσίας. Θα με θυμηθείτε.

Κάντε υπομονή μια τετραετία ακόμη. Λες και δεν το είχαν ξανακούσει ποτέ. Εγώ ντρέπομαι να λέω τέτοια πράγματα και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να ζω. Με διατηρεί άνθρωπο.
Αν τον εγκλωβίζεις συνειδητά προς τα χαρακώματα του εχθρού να τον πετσοκόψουνε. Αυτό είναι που δεν τρώγεται! Να πρωταγωνιστεί μαζί με τους τραπεζίτες στην πλήρη κατάρρευσή του. Γιατί αυτό πια είναι έγκλημα εκ προ μελέτης. Πάει αλλού. Στα ύψιστα μεγέθη κακότητας θεών και ανθρώπων. Την στήνεις στο λαό σου να είναι άοπλος και ανίσχυρος. Του παίρνεις ακόμα και την σφεντόνα του. Μένεις χωρίς μπαγιόκο για ώρα ανάγκης. Το δώσαμε στις καθαρίστριες δικαιολογείσαι. Χωρίς αποθέματα τραπεζικά για την κακιά στιγμή. Χωρίς σχέδιο Β ή Γ κλπ που υποχρεωτικά πρέπει νάχεις, αν δεν είσαι εξωνημένος και διαλαλείς παλληκαριές για να κρυφτείς στην αριστεροσύνης σου. Ο αριστερός είναι σαφής και συγκεκριμένος πάντα σε αυτό το θέμα. Πλήρως. Εκτός αν υποδύεσαι τον ήρωα του Ψαθά με τον Χρήστο Ευθυμίου.  Πως δεν κατάλαβες δηλαδή. Πως έγινε όλο αυτό και σε στρίμωξαν εν αγνοία σου τιτάνα μου.

Και το προανακοινώνεις ο αθώος, επίσημα στο Τέξας μπροστά στον πλανητάρχη. Να έχει ήσυχο το κεφάλι του από σένα. Και στη συνέχεια όπου βρεθείς κι όπου σταθείς στην Ευρώπη. Να έχει δύναμη και θέληση αλλά να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να αμυνθεί. Αν τον παραδίδεις δεμένο χειροπόδαρα στον εχθρό. Γιατί αυτό πια είναι εσχάτη πραγματικά κι όχι τηλεοπτικά. Όπως παίζουν με τις λέξεις τα κόμματα και οι δημοσιογράφοι. Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο προδότης. Ακόμα και στη νόμιμη θήρευση αυτό απαγορεύεται. Οι κυνηγοί το ξέρουν καλά. Δεν σκοτώνουμε τα παιδιά των πουλιών και των ζώων. Τα μικρά τους. Δεν θυσιάζουμε άλλες γενιές. Παρά μόνο τον εαυτό μας λεβένταρε. Σαν τον Παπαφλέσσα!

Τον εκπαιδεύσαμε γερά και τσίμπησε. Ζήτω! ζήτω μας! Κοίτα τον τώρα πως σπαρταράει και θέλει να ξεφύγει. Τώρα το πήρε είδηση, που άρπαξε το δόλωμα. Τι ψώνιο. Ευρώ δεν μούθελες; Φάτο τώρα. Ευρώπη των λαών δεν φώναζες; Κάτσε τώρα μες την φάκα. Όταν στο έκαναν οι άλλοι οι δεξιοί δυστροπούσες και φώναζες. Κατέβαινες σε απεργίες και μας τα χάλαγες όλα. Γκρέμιζες ότι χτίζαμε, την διαδοχή μας. Ποιος σούπε να φτιάχνεις μύθους και μεσσίες. Που θάρθει να σε γλυτώσει από τα βάσανά σου. Κι από πάνω ζήταγες ξεδιάντροπα ανακατανομή του πλούτου. Τι λες μωρέ, που θα σου δώσουμε τα λεφτά μας κι από πάνω. Για τον λαό μιλάνε. Από κει είναι οι στιχομύθιες. Μαγνητοφωνημένες και ακριβείς.

Τι εκπαίδευση σπουδαία! Μπράβο μας.                                                                                       
Μας ευχαριστούν όλοι οι αρχηγοί της Ευρώπης με τηλεγραφήματα. Πόσο σπουδαίοι ήμασταν αλήθεια και δεν το ξέραμε.

Με αυτό μόνο δώσαν εξετάσεις  και πέρασαν την τάξη οι νάνοι της αριστεράς. Την εκπαίδευσή του,  που την αναποδογύρισαν σε προπαγάνδα. Μέσω των καναλαρχών. Να εξαπατήσουν ότι ανάσαινε στον τόπο. Αυτό ήταν το σκονάκι τους. Και το ήξεραν. Σε όλα τα άλλα ήταν σκράπες. Δεν είχαν πιάσει βιβλίο στο χέρι τους. Δεν παίρναν δίπλωμα ποτέ από τη ζωή. Δεν άντεχαν σε συζητήσεις αχειραγώγητες. Ούτε τα ρεπό του δεν τους εμπιστευόταν ο περιπτεράς. Δεν είχαν αντικρίσει το μεγαλείο της ζωής ποτέ. Δεν είχαν δακρύσει ούτε με την ανατολή του ήλιου, ούτε με την δύση του.

Ο άσσος στο μανίκι του ελάχιστου, ήταν να παραδώσει και πάλι τον λαό του στα μνημόνια. Δοσιλογεύει την τάξη του και παίρνει άριστα από τους αντιπάλους των Βρυξελλών και της Αθήνας. Καρφώνει τους συμμαθητές του και τους φίλους του και η διευθύντρια τον ανταμείβει.                    

Εδώ είναι και το μεγάλο κόλπο που στόχευαν. Το μεγαλύτερο που υπάρχει. Και παίρνεις τα ποσοστά σου σε θώκους. Δεν ληστεύεις απλώς μια τράπεζα, την μεγαλύτερη που υπάρχει στον πλανήτη. Ληστεύεις έναν ολόκληρο λαό. Τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη. Και μόνιμα μάλιστα αν τον στριμώξεις στα μνημόνια. Τον πιο προχωρημένο τρόπο που ανακάλυψαν οι κεφαλαιούχοι. Πρόσφατος τρόπος.  Χρηματοπιστωτικός. Έξοχος! Του  δανείζεις μάλιστα χωρίς να παίρνει λεφτά στα χέρια του. Χρήμα ζωντανό καθόλου. Όλα με εγγραφές στα χαρτιά και τις οθόνες. Ρίσκο μηδέν. Ούτε προϊόντα. Κάτι ανταλλακτικό σε τρόφιμα. Το κυριότερο. Για να τρώει το μεσημέρι τουλάχιστον. Πως θα ζήσει; Μυστήριο! Ρωτάς, και κανείς δεν μπορεί να σου πει. Παγκόσμια δεν ξέρει κανείς. Ούτε ένας δεν βρέθηκε ποτέ. Σαν εκπρόσωπος. Σαν αρχηγός κράτους φυτεμένος από ολιγαρχία.

Αυτά είναι θαύματα! Να τα χορταίνεις. Να τα ζεις στα αληθινά. Στο πετσί σου. Να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις. Όλα με συμφωνίες. Η μεταμοντέρνα μεταφυσική στο απόγειό της. Όλες οι παλιές και νεότερες θρησκείες ωχριούν μπροστά τους. Μα πως τα κατάφεραν αναρωτιόνται απανταχού οι παπάδες αποσβολωμένοι. Η τραπεζική επιστήμη συνέτριψε τις θρησκείες. Ένα χαρτί χωρίς αντίκρισμα, σε γιομίζει λεφτά!. Κανείς δεν το πιστεύει πως έγινε αυτό. Πως τα κατάφεραν κάποιοι. Η πιο προχωρημένη δουλεία που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ο δανεισμός!! Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογο τέτοιου μεγέθους. Μόνιμοι σκλάβοι. Ζώντας μέσα σε όλα τα καλούδια δίπλα τους, την αφθονία και την υπεραφθονία των πάντων γύρω τους. Την τεχνολογία να οργιάζει σε ευκολίες και διευκολύνσεις στη ζωής των ανθρώπων. Και οι πολίτες της χώρας σου στην ανέχεια. Μέχρι να πεθάνουν. Και μετά συνεχίζουν με τα παιδιά τους. Χρωστάνε, δεν χρωστάνε. Κάπου θα τα στριμώξουν κι αυτά.

Κι αυτή την ευρωπαϊκή ένωση, ο νάνος και η φυλή του την καταχειροκρότησε, κι έκαναν τα πάντα, να μην απομυθοποιήσουν οι πολίτες το μέγα αυτό παραμύθι.

Πολύ δύσκολη δουλειά. Η δυσκολότερη που υπάρχει. Γιαυτό την αναλαμβάνουν ειδικοί. Φυσικό είναι. Θέλει άλλες αρετές, άλλες ικανότητες. Με σκληρή εκπαίδευση και διαρκείς εξετάσεις. Μια δουλειά εξοντωτική. Την αναλαμβάνουν οι άνθρωποι της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Εκπρόσωποι αριστεροί και δεξιοί. Γιατί δεν μπορεί ο καθένας. Κόβεται συνεχώς στα καθημερινά τεστ!

Γευτήκαμε έτσι την αριστερά στην εξουσία. Σκυταλοδρόμησε τα τεράστια ψέματα της δεξιάς περί μονόδρομου, τα παρέλαβε και τα έκανε δικά της. Με δυσφορία τάχα στην αρχή αν θυμάστε, να θολώνει τα νερά. Ενώ αυτή ήταν η βαθιά ιδεολογία της, καλά κρυμμένη πίσω από τον λόγο της αριστερής απελευθέρωσης. Ανωτέρα βία μας λέει τώρα διαρκώς το επιτελείο. Όχι βέβαια όλη η αριστερά. Η ευρωεξαθλιωμένη εθνικά και συνειδησιακά. Η  καριερίστικη, η εξουσιολάγνα, η γνωστή βολεμένη σοσιαλδημοκρατία που κρυβόταν στα σπλάχνα της. Η δεξιά με άλλα λόγια μεταμφιεσμένη. Λέγοντας άλλο ένα ψέμα, ο αρχηγός Τσίπρας μετατράπηκε ξαφνικά σε παντός καιρού πρωθυπουργό, λέγοντας το αντίθετο ο θεομπαίχτης.  

 Ο λαός εκπαιδεύεται. Από εκεί αρχίζουν όλα.

 Όμως ο λαός αυτή τη φορά αρνήθηκε την εκπαίδευσή του. Με το δημοψήφισμα, τους τρόμαξε. Καταχλώμιασαν. Μέσα κι έξω.

Τι προεργασία έχεις κάνει στο σώμα του λαού, να μην εξαπατηθεί. Νάτο το ερώτημα. Να μην γίνει φανατικότερος των πιο συνωμοτικών σεναρίων εις βάρος του. Εκεί τον φτάσατε με τις ευλογίες σας και τις ευχαριστίες σας. Να βγάζει πολεμικές ιαχές υπέρ της ΕΕ και του ευρώ. Ποιος του προπαγάνδισε αυτή την τυφλότητα εκτός των δουλικών της δεξιάς και του πασοκολοιπών. Αυτά που δεν είναι συνωμοσιακά σενάρια όπως γαυγίζει ο μηχανισμός, αλλά αποδεδειγμένα εκ των υστέρων που τα υφίστασαι και τα βλέπει, συνωμοσίες ολκής Ρασπούτνειες.

Πότε σας είδε αγονάτιστους μπροστά στους τραπεζίτες. Πότε τον παροτρύνατε εσείς της δεξιάς πλατφόρμας να σηκώσει κεφάλι και να μην φοβηθεί αν τον απειλήσουν, οι τοκογλύφοι δανειστές του. Πότε τον διδάξατε εσείς: δεν δανείζομαι, είμαι ελεύθερος. Προτείνοντας μια άλλη ματιά στην νεολαία, μια καινούρια ζωή, ένα άλλο μέλλον.

Πότε εσείς εκπαιδεύσατε τον λαό επίσημα για την προετοιμασία του να γλυτώσει από την κόλαση των δανείων της ευρωπαϊκής ένωσης; Εκτός της μειοψηφίας των διαφωνούντων; Πότε τον προειδοποιήσατε για το τραπεζικό κοντρόλ που καταφόβισε τον κόσμο; Και εδώ, η  απίστευτη πραγματικότητα φτάνει τα ερωτήματά της μέχρι τον τελευταίο συμμετέχοντα, χωρίς χατίρια και εξαιρέσεις, που συνυπέγραψε αυτές τις αποφάσεις στα συνέδρια και τις προηγηθείσες συνδιασκέψεις. Έτσι το βλέπω εγώ. Ως μη μεταφυσικό το γεγονός, αλλά ως πλήρως εξηγήσιμο που εξελίχθη μπροστά στα μάτια μου. Φαινόταν από πολύ μακριά το κακό που ζύγωνε. Χρόνια πριν. Αυτή είναι η άποψή μου συμπολίτες και σύντροφοι. Υπάρχουν προηγηθέντα από τα οποία οι περισσότεροι προσπαθούν να γλυτώσουν τώρα, από αυτό το εφιαλτικό κοινωνικό αποτέλεσμα.

Κι αν θέλετε κάποιοι γνωστοί και πασίγνωστοι, αυτοί που λιβανίζουν τον μεγάλο αρχηγό και την παρέα του, αν θέλετε κάποιοι επικίνδυνοι καμικάζι καριερίστες αριστεροί πολιτικοί, κάποιοι εξαθλιωμένοι δημοσιογράφοι της αριστεράς, καθώς και τα τυφλά όργανα του στενού κομματικού μηχανισμού του Συριζα, που γρυλίζουν απειλητικά για την επιβίωσή τους, δεν έχει καμιά σημασία πως γίναν τα πράγματα ακριβώς με εκείνον ή τον παραπλήσιο τρόπο, γιατί το ίδιο το αποτέλεσμα είναι ένα έκτρωμα αντιλαϊκό. Ένας στρατιωτικός οικονομικός νόμος γύπας, που δεν μας νοιάζει εμάς που αντιστεκόμαστε, πως ακριβώς και υπερακριβώς έγινε το μακελειό αυτό της αριστερής δεξιάς πλατφόρμας. Τις λεπτομέρειες ήδη τις έχει μαζέψει η ιστορία στους φακέλους της.

Δεν έχει σημασία καμιά να εξιστορήσεις πια αυτό το εγκληματικό οδοιπορικό ως ανόητος δημοσιογράφος ή ως κομματικό καθαρματάκι της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας των τραπεζιτών. Το κακό έγινε και δεν γλυτώνει κανείς από αυτή την λυσσαλέα εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό μονόδρομο, με όλες τις εθνικές απώλειες και τις ανθρώπινες επιπτώσεις στην ζωή των ελλήνων πολιτών και των δικών του παιδιών, όχι των δικών σας. Το επαναλαμβάνω έντονα και δεν το πιστεύω ακόμα αυτό που κάναν σε όλους μας.                       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: