Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Χωρίς ρήξη θα σαπίσουν τα πάντα.



Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πέσει από τον ίδιο τον Συριζα. Και μόνο από αυτόν! Αυτός πρέπει να επανορθώσει! Συνειδητά, συνειδητότατα. Και όχι από ατύχημα. 

Να πέσει από την ίδια την αριστερά για να σώσει την αριστερά αργότερα. Για να σώσει το εργατικό κίνημα που δεν την πιστεύει καθόλου πια. Που θα το οδηγήσει με τυμπανοκρουσίες πλέον σε ένα απόλυτο συντεχνιακό μόρφωμα, ο σώζων εαυτόν σωθήτω,  ένα πλήρως ευνουχισμένο και διαχειρίσιμο εργαλείο των αφεντικών. Τσάμπα οι αγώνες του. Θα το πάει πενήντα χρόνια πίσω. Τελειώνει ακριβώς εδώ μετά το ξεπούλημά του από την αριστερά, με τα νέα μνημόνια που του φόρτωσε. Αλλά και τι ακολουθεί ακόμα! Το σπουδαιότερο.

Ούτε σας περνάει από το μυαλό σε μερικούς, τι θα σας ζητήσουν να ψηφίσετε μετά την πρώτη δήλωση μετανοίας. Θα σας λιώσουν και θα σας ξεφτιλίσουν όσο ξεφτιλίστηκαν οι ίδιοι και ακόμη περισσότερο για ότι τους έκαναν. Να νιώθουν καλλίτερα. Για να μην μπορείτε να μιλάτε πλέον. Αυτό θέλουν. Να σας φιμώσουν μια για πάντα. Μόνο που εκείνοι το κάναν ευχαρίστως και κρυφογελούσαν από ευχαρίστηση. Το είχαν αποφασίσει πολύ πριν την ανάληψη της εξουσίας. Ήταν το βαθύ πιστεύω τους.

Ενώ εσείς, εναπομείναντες σύντροφοι που αντιστέκεστε, θα συρθείτε να σας βρωμίσουν, εν ονόματι μιας αριστερής βλακείας, μιας πολιτικής προκατάληψης, που λέει την σαχλαμάρα που σας πέρασαν τα πρώην συντρόφια, πως δεν μπορείς να ρίξεις την πρώτη φορά μια αριστερή κυβέρνηση. Σας την έφεραν με τις λέξεις μόνο και το αριστερό σας συναίσθημα.

Μπορείς και παραμπορείς λέω εγώ. Και με πολύ χαρά και ικανοποίηση προσθέτω. Έτσι νιώθω. Γιατί θα το αναρωτηθείτε. Και για να σας διώξω το δολιευμένο ταμπού σας λέω! Τώρα καταλάβατε εσείς ότι δεν είναι παρά γνήσια πασόκια οι σύντροφοί σας. Ότι είναι εξ ίσου αδίστακτοι με την δεξιά. Αργήσατε και θα την πληρώσει ο κόσμος.

Η πιο επαναστατική αριστερή πράξη αυτήν την στιγμή της πολιτικής ιστορίας του τόπου, είναι να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση της δεξιάς. Όπως θέλετε πείτε το.

Α π ε λ ε υ θ ε ρ ω θ ε ί τ ε. Πριν να είναι αργά. Δεν θα σας αναγνωρίζουν ούτε οι δικοί σας, ούτε εσείς τον εαυτό σας. Δεν καταλάβατε ακόμα ότι πέρασαν απέναντι στη ζώνη του λυκόφωτος παρέα με τα όρνια. Είναι εχθροί μας πια δεν το καταλαβαίνετε!. Αν είναι εχθροί της εργατικής τάξης και της πατρίδας τους, δεν μπορεί να είναι φίλοι δικοί σας! Κι αυτό το, δεν υπάρχουν προδότες στο ελληνικό κοινοβούλιο, που ξεστόμισε ο Φλωράκης στην συγκυβέρνηση, δεν ισχύει. Ήταν κι αυτό ένα προαπαιτούμενο εκείνης της εποχής. Και το γνώριζε άριστα. Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας γράψω ψέματα. Γιατί η δεξιά από γεννησιμιού της ήταν μειοδοτική και αντεθνική. Γιαυτό και κραύγαζε το αντίθετο. Ήξεραν καλά ότι ήταν συνεργάτες.

Αν δεν ρίξετε αυτή την κυβέρνηση της ντροπής,  θα την χρεωθείτε για ότι πρόκειται να κάνει στη συνέχεια και θα μοιραστείτε το κοινωνικό και πολιτικό ανάθεμα μαζί της, που έρχεται καλπάζοντας. Και δεν φαντάζεστε καν τι πρόκειται να κάνει. Ούτε φαντάζεστε σε τι πρωτοφανή μεγέθη διαφθοράς και συνδιαλλαγής θα οδηγηθεί ο τόπος χωρίς κανένα πλέον χαλινό χωρίς καμιά πλέον συλλογική αντίσταση χωρίς καμία πλέον ελπίδα. Γιατί διαχείριση σημαίνει διαφθορά.  Και αυτό το γράφω για τους ανύπαρκτους θεωρητικούς των άλλων. Που δεν το είχαν καταλάβει. Που ιδέα δεν είχαν τάχα ότι σοσιαλδημοκρατία σημαίνει σήψη.

Και όσοι σκέφτονται να στηρίξουν την κυβέρνηση πρέπει να τα έχουν υπ ΄ όψιν τους αυτά. Να ξέρουν οι φίλοι εκεί μέσα, τι δεξιο-αριστερο-κεντρώες καταστάσεις θα δημιουργηθούν. Τι παρδαλά θα προκύψουν. Τι πολιτικά και ιδεολογικά αδιέξοδα τους περιμένουν. Σε τι παραλογισμούς για γέλια θα οδηγηθούν. Ακούμε όλοι τους ψίθυρους των πολιτών. Προσέχτε τους γιατί είναι απειλητικοί. Φουσκώνουν και ετοιμάζονται. Μόνο αυτοί έχουν αλήθεια και όχι οι δικές μας επιχειρηματολογίες ή των δημοσιογράφων.

Αλλά ούτε ότι έκανε μέχρι τώρα ο Συριζα θα σας συγχωρήσει. Πάντα θα σας υποπτεύεται ως οπισθοφυλακή των τραπεζιτών και της δεξιάς.

Αυτή είναι η απάντηση της ιστορίας! Γιατί οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά αν υπήρχε διέξοδος ή όχι, όπως ουρλιάζετε ένοχα οι προεδρικοί συνωμότες. Που είχατε ναρκοθετήσει σε συνεργασία με την  ΕΚΤ κάθε βήμα σας εκτός του λατρεμένου ευρώ σας. Που στήσατε το τραπεζικό κοντρόλ να απειλήσετε και να κατατρομοκρατήσετε τους πολίτες. Φωνάζοντας, προσέχτε υπάρχουν και χειρότερα χωρίς το ευρώ. Κουφάλες, σας φωνάζει ο λαός, όλοι ίδιοι είστε. Ούτε να σας βλέπω παλιόπαιδα.

Χωρίς ρήξη θα σαπίσουν τα πάντα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην χώρα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό που κρύβεται μέσα της, είναι ότι προσπαθεί να γλυτώσει το κοινοβουλευτικό της τομάρι και τίποτα άλλο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι καριερίστες και το ξέρουμε. Διψούν. Αυτό η αριστερά δεν πρέπει να το επιτρέψει με κανένα τρόπο. Αλλιώς καλλίτερα να καταδιαλυθεί από τώρα και να επανιδρυθεί. Να ξέρει ο λαός τουλάχιστον που πάει. Να ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Να του μείνει μια μακρινή ελπίδα. Μια άλλη ευκαιρία.

Όσοι σκέφτονται, ότι η διάσπαση του Συριζα είναι κακό για τον λαό και για την αριστερά, δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε από ότι έγινε τόσον καιρό. Τι γίνεται κάθε στιγμή που περνάει και προχωρεί στο αύριο, με αυτή την ασάφεια και αυτό το Τσιπρικό έγκλημα να ζυμώνεται για να ξεπλυθεί σιγά-σιγά. Εκεί στοχεύουν.

Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ψέματα σε έναν λαό ατημωρητί. Αυτό τέλειωσε. Αυτό είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός και προ πάντων η αστική τάξη της Ελλάδας. Αυτό το τροπάριο, συγγνώμη κάναμε λάθος, πέθανε. Αυτό το τέρας πρέπει να το σκοτώσουμε.

Μια πολιτεία χωρίς νόμους! Ανήκουστο, ακατανόητο για την αριστερά! Οδηγεί τον Συριζα στο ίδιο προηγούμενο παγιωμένο τέλμα αδιεξόδου. Επειδή  αυτοί δεν τόλμησαν να ψιθυρίσουν ένα όχι, και εμείς μια ρήξη. Θυμηθείτε την κ.ε του κκε, που μετά την Βάρκιζα έκανε το κορόιδο για 65 ολόκληρα χρόνια. Το κομμάτι του Συριζα που κυβερνά τώρα, είναι το ίδιο παλιό πολιτικό σύστημα αδιαχώριστο. Και εσείς δεν το βλέπετε.

Χωρίς την ρήξη δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό νόημα. Κανένα πολιτικό νόημα. Μόνο  αυτή έχει ελπίδα και μέλλον μέσα της.

Ας αρκεστούμε τότε από τώρα στην πλήρη  διαφθορά, στην πλήρη διαπλοκή, στην ολοκληρωμένη εξάρτηση κάθε είδους της χώρας. Οδηγεί άνευ αμφιβολίας στην αμνήστευσή των πάντων. Πανηγυρικά πλέον. Στην πλήρη αμνήστευση της δεξιάς και του Πασόκ. Άντε να ζητήσεις τα ρέστα μετά από τους Σαμαροβενζέλους. Που τρίβουν τα χέρια τους καταϊδρωμένοι που γλύτωσαν και πάλι. Ήδη αντιπερισπασμίζουν τα πράγματα να σας πάνε αυτοί φυλακή.

  • ·          

Υπέρ της ευρωπαϊκής ένωσης σημαίνει, ότι όλοι αυτοί είναι κατά της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας τους και λένε ψέματα οι ψευταράδες. Μισούν τα ανεξάρτητα εθνικά κράτη. Δεν θέλουν καν να είναι Έλληνες. Ούτε Γάλλοι ή Ιταλοί κλπ, αντίστοιχα. Παρά Έλληνες υποτελείς στην Ευρώπη. Έτσι διαμορφώνονται οι συνειδήσεις χωρίς αντιστάσεις πριν το πάρουν είδηση καλά-καλά. Πρώτα Ευρωπαίοι, μετά Έλληνες, πλην όμως υποτελείς μόνο! Αυτή είναι η συμφωνία. Αυτή είναι η μύχια κουλτούρα τους. Αυτή είναι η πατρίδα τους.

Υπέρ όμως της εθνικής ανεξαρτησίας δεν σημαίνει κατά της Ευρώπης, παρά σημαίνει με την μέγιστη προφύλαξη, την μεγίστη σκέψη και μέγιστη επιφυλακτικότητα, ναι στην Ευρώπη,  υπό προϋποθέσεις πρώτα. Όταν την εξουσία θα την έχουν οι ίδιοι οι λαοί στα χέρια τους και όχι οι πανεξαγορασμένοι εκπρόσωποι τους. Η Ευρώπη, των λαών τάχα, είναι ένα μηρύκασμα που βρωμάει από μακριά. Που βγαίνει από σαπισμένες σκέψεις και μυρίζει μπόλικο χρήμα για τους τραπεζίτες. Δεν υπάρχει Ευρώπη των λαών κι ούτε χρειάζεται. Δεν θέλουμε εγκλωβισμό σε αυτή την βρωμερή στρούγκα του καπιταλισμού. Είναι το δόλωμα για την Ευρώπη των τραπεζιτών. Και κυρίως είμαστε υπέρ των διμερών φιλικών σχέσεων, η καλλίτερη δυνατή συνεργασία στη διεθνή πολιτική. Γιατί ή την διατηρείς και την βοηθάς να πάει πάρα πέρα για κοινό όφελος, ή την σταματάς αμέσως χωρίς πολλά-πολλά μπερδέματα και δυσκολίες, όποτε θέλεις.

Εν τω μεταξύ, είναι και κοινοί συκοφάντες. Όλοι εκεί μέσα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Οργίασαν να προπαγανδίζουν αδερφικά και παρέα με τον Skay και το mega, περί άτακτης χρεωκοπίας! Άτακτης υποχώρησης! Οι ψεύτες! Δεν ντρέπονται! Κανονικά πρακτορίστικα ειδησεογραφικά ψέματα. Εκεί  έφτασαν. Που αλήθεια ακούσατε εσείς σύντροφοί μου, έστω για μία και μοναδική φορά, ότι είπε έστω κι ένας Συριζαίος ότι ήθελε άτακτη χρεοκοπία. Μας την στήσανε για καλά. Σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όπως και σε όλους τους Συριζαίους.

Υπάρχει ένας κοινωνικός νόμος από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος. Σε αυτόν υπακούνε όλοι μη θέλοντας. Αυτό σημαίνει νόμος. Όσοι παίξαν παιχνίδια με τον λαό, και δεν εννοώ την δεξιά και το κέντρο, αλλά από την αριστερά και τους κομουνιστές, σαπίζουν όλοι. Άλλοι  αργότερα, άλλοι γρηγορότερα. Όπως το κκε που πούλησε το ΕΑΜ, η από την γέννησή της ΔΗΜΑΡ, που νόμισε ότι θα δουλέψει τους αριστερούς πολίτες, και τώρα ο πονηρός νάνος με την παρέα του, που νόμισαν ότι θα δουλέψουν πιο αριστοτεχνικά από την ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο τη αριστερά, αλλά έναν ολόκληρο δημοκρατικό λαό στην μεγάλη πλειοψηφία του. Και ξέρετε πόσοι τέτοιοι καιροφυλακτούν τύπου Τσίπρα και Σταθάκη.

Η κρίση στον Συριζα δεν πρέπει να ξαναγίνει ένα μπάλωμα της κρίσης σε καμιά περίπτωση. Γιατί τότε θα μεταμφιεστεί σε λύση και θα κάνει διπλό κακό σε ελάχιστο χρόνο. Μια της αρχικής ψευδούς σύνθεσης των διαφορετικοτήτων που κράτησε πάνω από δυο δεκαετίες μέχρι που ξέσπασε με το μνημόνιο, της ψευδούς συνεννόησής της  ενώ σοβούσαν τα πάντα εκεί μέσα μέχρι που ξέσπασαν, της υποκρισίας της πολυφωνίας και του μπερντέ, και μία που θα ξεσπάσει χειρότερα με νέα ψέματα αδελφοποίησης και πάλι των τζιχαντιστών υπέρ της ευρωπαϊκής ένωσης θεότυφλα, και όσων τα έβλεπαν μεν, αλλά δεν μιλούσαν γιατί είχαν λέει την ίδια άγνωστη εν τέλει μάννα. Παραμύθια δηλαδή.

Εξάλλου και τέλος, τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι προσωπικές σχέσεις των στελεχών μεταξύ τους. Οι συμπάθειες και οι παλιές γνωριμίες. Ουδόλως. Δικό σας το πρόβλημα γιατί τέτοιο είναι.

Και εν πάση περιπτώσει, οι αριστεροί άνθρωποι πρέπει να βρουν την αυταπάρνηση των μαχητών του ΕΑΜ. Αμόρφωτοι άνθρωποι, χωρίς πτυχία και παπία να κάνουν τον έξυπνο στους άλλους, μόνο με ένα μεγαλείο ψυχής πορεύτηκαν. Την αυταπάρνησή τους. Αυτοί σήκωσαν την χώρα, αυτοί κράτησαν την Ελλάδα, τέτοιοι άνθρωποι στηρίζουν κάθε χώρα παντού.


Αθήνα    19 Αυγούστου 2015
                                                                                                                                                           
Νεφέστορας - Πάνος Ηλιόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: