Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Χρωστούμενο κείμενο



Ο Τσίπρας υπέγραψε την συμφωνία φωτιά χωρίς να ρωτήσει κανένα. 
Και τώρα ζητάει και τα ρέστα από αυτούς που διαφωνούσαν και του φώναζαν, να μην υπογράψει. 

Θράσος ή μωρία;      

Δεν έχει συναίσθηση ούτε τι έκανε, ούτε τι ζητάει.

Αυτοί σε εμπόδισαν να διαπραγματευτείς. Και παραπονιέται γιατί δεν τον χειροκροτούν κι από πάνω για την νέα γενοκτονία που υπέγραψε. Τις κουμπάρες παίζουμε;

Ζητάς να κάνεις τους συντρόφους σου συνενόχους. Αυτό ζητάς; Να ξευτελιστούν στον εαυτό τους και στην κοινωνία παρέα σου. Να μην μείνει σπόρος για την αριστερά.

Να μοιραστείς τις ευθύνες σου με αυτούς που ήταν κάθετοι απέναντι στα μνημόνια.  Να βάλουν πλάτη; Τρελάθηκες; 

Αυτοί υπέγραψαν το μνημόνιο του θανάτου ή  εσύ. Αυτοί δεν σηκώθηκαν να φύγουν ή εσύ. Τώρα καταλαβαίνεις τι έκανες;

Απαιτείς να σε δικαιολογήσουν, ως να μην συνέβη τίποτα. Η τύχη και το μέλλον όλης της χώρας στα χέρια σου! Επειδή σε τρομοκρατούσε ο Σόιμπλε και εσύ δεν άντεξες; Επειδή δεν είπαν μια κουβέντα, πως ο Σόιμπλε σου άσκησε τρομοκρατία. Δεν το ήξερες. Έπεσες από τα σύννεφα; Δεν σε είχαν ορμηνεύσει οι φωστήρες δίπλα σου;

Είναι σαν να ζητάς τα ρέστα από το κκε, για ότι υπέγραψες εσύ. Το κατάλαβες αυτό βαθιά; Ρώτα αυτούς που το ξέρουν. Καλλίτερα από όλους. Μάθε για τον Ιωαννίδη και τον Σιάντο. Που υπάκουαν τυφλά στον μεγάλο αρχηγό. Όπως εσύ υπακούς τυφλά στον παράδεισο της Ευρώπης. Και μας το λες κάθε μέρα. Οι άνθρωποί σου, οργιάζουν πια γιαυτόν τον παράδεισο.

Μας πούλησες όλους σαν σφαχτάρια στον ευρωμονόδρομο. Σκούζουμε και βελάζουμε. Στους δρόμους και στα σπίτια μας. Και τώρα προσπαθείς να σώσεις τον εαυτό σου μόνο. Και όχι την χώρα όπως διατείνεσαι.

Τα υπόλοιπα είναι πασίγνωστα, μπλα-μπλα  για την αριστερά. Μπλα-μπλα για την δημοκρατία και πάλι.

Τι ξέρεις αλήθεια από ιστορία. Τι δεν έμαθες σαν αρχηγός. Δεν έμαθες ότι ο αρχηγός εισπράττει την νίκη και την απολαμβάνει δικαίως όταν τα καταφέρει. Ότι τα παίρνει όλα.  Ότι ο ίδιος εισπράττει και την ήττα αγόγγυστα; Χωρίς δικαιολογίες και μυξοκλάματα. Ότι ο λαός τον κατακρίνει ή τον αποθεώνει; Έτσι  γίνεται παντού και πάντα στην ιστορία. Ούτε αυτό το ήξερες.

Εσύ δεν έκανες δημοψήφισμα για να έχεις λυμένα τα χέρια σου και να μπορείς να διαπραγματευτείς εν λευκώ. Με άνεση όπως έλεγες και νόμιζες. Ενώ από πίσω χασκογελούσε και σου έβγαζε την γλώσσα ο ευρωμονόδρομος. Και σε αποκαλούσε, ξέρεις πως, τρίβοντας τα χέρια του.

Εσύ δεν ξεφτίλισες τα δημοψηφίσματα, την πεμπτουσία της δημοκρατίας και των ταξικών αγώνων; Που τα περιμέναμε από πάντα; Δεν τα κατακρεούργησες όταν τα έφερες για πρώτη φορά στον τόπο, γεμίζοντάς τα τακτικισμό, μικροπολιτική, μικροκομματική, αμφισημία, ακατανοησία, διπλονοηματική. Μονά ζυγά δικά σου, να μπορείς να το γυρίσεις όπως ήθελες. Ψέματα;

Και αυτό δεν θα στο συγχωρήσει ποτέ η δημοκρατία, ούτε η μηδαμινότητά μου μαζί της, και δεν πρέπει. Γιατί τα δημοψηφίσματα είναι πάντα πάνω από τους ηγέτες. Κι αυτό δεν το ήξερες. Τώρα μόλις το μαθαίνεις. Και εννοώ πάνω από τους μεγαλύτερους ιστορικούς ηγέτες όλης της ανθρωπότητας. Διαχρονικά. Σε αυτά δεν αντιλέγει κανένας! 

Πήρες λοιπόν και το ξεδοντιασμένο δημοψήφισμα στη φαρέτρα σου. Όμως δεν σου έφτανε γιατί τα χρειάστηκες, και ζήτησες εθνική συμπαράσταση! Άκου! Όλες οι  τάξεις παρέα. Να χορέψουμε τσάμικο! Να σωθεί η χώρα. Τι αριστερή φυσιογνωμία αλήθεια!




Φίλησε στην συνέχεια όλες τις κατουρημένες ποδιές του τόπου. Συμμάχησε με τους λωποδύτες, τα λαμόγια και τους βαρώνους. Με τα τζάκια και την διαπλοκή. Και πήγατε χεραγκαλιά μέσα στην βουλή και ψηφίσατε οι 251. Και από εκεί γονατιστοί στην μεγάλη Πύλη, στον Πατισάχ των Βρυξελλών. Και μιλάς χωρίς ντροπή για τους συντρόφους σου και για το καλό των συμπολιτών σου.

Μα κυρίως-κυρίως, δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα ήθελες! Όπως τα προπαγάνδιζες και εσύ και η δημαρίτικη παρέα σου; Στο ευρώ και πεινασμένοι; Στην Ε.Ε και ξευτιλισμένοι; Τώρα τι ακριβώς ζητάς. Δεν το καταλαβαίνει κανείς! Γιατί και από το ευρώ θα σε βγάλουν, και μνημόνια θα συνεχίσεις να υπογράφεις έξω από το ευρώ. Να το θυμάσαι αυτό! Μάθε να συλλαβίζεις το όχι.

Τώρα ψάχνετε για εξιλαστήρια θύματα. Όπου βρεθούν, από εδώ κι από κει. Από την αριστερή πλατφόρμα μέχρι την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη. Τι ανάστημα! Τι ξευτίλα και τι ντροπή οι κονδυλοφόροι σου! Να φτάνουν στην συκοφαντία, από ύπουλα έως καθαρά.

Η αριστερά θα υπάρχει και μετά από σένα. Χωρίς εσένα. Όσο θα υπάρχουν εργαζόμενοι που βογγάνε. Η αριστερά δεν είναι μια λέξη. Ο αρχηγός είναι μια λέξη, όταν δεν ταυτίζεται με τον λαό και την εθνική του ανεξαρτησία.

Πρόσεξε, γιατί θράσος γεννάει τους τυράννους. Προς τα εκεί πάει το πράγμα

Υγ.
Πρόσεξε την ριμάδα την καρέκλα, μην την ερωτευτείς.
Υγ.
Θεωρώ επιβεβλημένο να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η τάχα αριστερή κυβέρνηση. Θα κάνει καλό στην χώρα ειδικά μακροπρόθεσμα. Να μάθουν να τιμωρούνται όπως οι δεξιές κυβερνήσεις.

Θεωρώ επιβεβλημένο να διασπαστεί το κόμμα του Σύριζα για να μαθαίνει και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: