Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η Αριστερή ματιά στην μετανάστευση.

Η μετανάστευση είναι συμφορά για έναν λαό κύριε σύντροφε. Τελεία και παύλα. Δεν θα τρελάνετε εσείς 10 εκατομμύρια πολίτες. Και συμφορά όχι μόνο για τον λαό που ξενιτεύεται αλλά και για τον λαό που του φορτώνεται η μετανάστευση. Συμφορά και για τους δυό. Αυτή είναι η αριστερή άποψη. Και όχι αυτή η μπάσταρδη που διακινείς εσύ. Που προσπαθεί να περάσει μέσα από τις ψιχάλες.

Γιατί η άλλη αριστερή ματιά στην μετανάστευση, αυτή που ακούτε κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά εκ μέρους του συνόλου της Αριστεράς χωρίς εξαίρεση δυστυχώς φίλοι συμπολίτες, να σας προπαγανδίζει το κεφάλι, χωρίς ποτέ διάλογο και με στημένες ερωτήσεις δικών τους κομματικών χειραγωγών της συζήτησης, είναι μπάσταρδη ιδεολογικά, δεν ξέρεις τι είναι και δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε, είναι και κατά των καπιταλιστών και κατά του λαού όταν αντιδρά και αγανακτεί, σπεύδοντας αμέσως να τον κατσαδιάσει και να τον μαλώσει όταν δεν υπακούει στις δικές τους εκτιμήσεις, και δεν τις δέχεται όχι ως φασίστας και ναζίστας ή όποιο άλλο κοπρόσκυλο και συμμορία βυσσοδομεί ή σκοτώνει μετανάστες στους δρόμους, αλλά ως δημοκράτης ως Αριστερός ή κομουνιστής.

Κι όταν μάλιστα είναι παράνομη η μετανάστευση, ανεξέλεγκτη δηλαδή παντελώς, όπως πρωτοφανώς συμβαίνει εδώ στην χώρα μας, είναι απόλυτη η χαρά, είναι ο παράδεισος του καπιταλιστή, είναι τότε που αρχίζει τα γλέντια του, τους χορούς και τα πανηγύρια, τότε που αυτά που φανταζόταν κι έβλεπε στα σάπια όνειρά του, να δουλεύουν οι άνθρωποι μια φορά την εβδομάδα, όποτε χρειάζεται χέρια αυτός, να γίνονται πραγματικότητα, ενώ αντίθετα να ζωντανεύει ο χειρότερος εφιάλτης του εργαζόμενου και του συνόλου της κοινωνίας από τις ολέθριες συνέπειες στη ζωή της. Τσάμπα ανθρώπινος μόχθος, απλήρωτος, ούτε καν τα εισιτήριά τους να πάνε μέχρι την δουλειά. Αυτόν και μόνο ωφελεί και κανέναν άλλον απολύτως, και πάψε να λες ψέματα ανθρωπιστικά και να προσπαθείς να εξαπατήσεις τους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους σου που τα υφίστανται όλα αυτά. Όποιον θέλει παίρνει για δουλειά, όποιον θέλει διώχνει. Και μόλις συντρίψει από την πείνα και τα χρέη τους ντόπιους εργάτες, έχει την εφεδρεία των παράνομων μεταναστών. Φάνηκες λίγος όπως η αστική τάξη. Το πρόβλημα είναι δικό σου από πάνω σύντροφε, για να κάνω την διάκριση από τον κάτω σύντροφο και τον ψηφοφόρο σου, που σπαράσσεται μέσα σε αυτή την αντίφαση που ζει, άλλα να βιώνει στους τόπους δουλειάς του και στις γειτονιές του και άλλα να ακούει από σένα και να τρελαίνεται. Και τέτοιους ξεδιάντροπους σοφισμούς όπως αυτούς που παρουσιάζετε στις εφημερίδες σας και στις ομιλίες σας περί πιο δυστυχισμένων από εμάς τους έλληνες πολίτες, πάρτο χαμπάρι δεν περνάνε μαζί με την άθλια προπαγάνδα που κάνετε στα μυαλά των ελλήνων εργαζομένων και πολιτών.

Δεν κατάλαβες από πάνω σύντροφε, ότι το μεταναστευτικό είναι η αχίλλειος φτέρνα σου. Ότι χωρίς αυτό δεν μπορείς να μονιάσεις τον λαό.
Ότι αυτό και οι συντεχνίες, που θα είναι πιθανόν το επόμενο θέμα μας στο μπλοκ, θα σου φάνε το κεφάλι. Δεν κατάλαβες ότι με μια πιο τίμια στάση απέναντι στο μεταναστευτικό θα είχες πάρει τις εκλογές της 17 του Ιούνη περίπατο. Δεν μπόρεσες να δεις με αετίσια κοινωνική ματιά το εκρηκτικό θέμα της μετανάστευσης. Ουραγός στη ζωή, κακομοίρης στην αντίληψη της πραγματικότητας.
Δεν κατάλαβες ότι με αυτή την ακατανόητη στάση σου, την άρνησή σου και την αργοπορία σου να δεις έστω το πρόβλημα μέχρι τις εκλογές που αναγκάστηκες, έβγαλες δυο φασιστικά κόμματα στη βουλή με απίστευτη ευκολία και ότι για αυτά είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος εσύ από πάνω σύντροφε που δεν άκουγες τις κραυγές του κόσμου, ειρηνικών και δημοκρατικών πολιτών στο συντριπτικό ποσοστό τους. Αυτό το χρεώνεσαι εσύ Αριστερά στην Ελλάδα, σύμπασα μάλιστα. Φάνηκες χωρίς ηγετική ευθύνη. Δεν κατάλαβες ότι διεκδικούσες να γίνεις αριστερή κυβέρνηση για όλους τους έλληνες πολίτες και όχι μόνο για τους Αριστερούς που έχεις μάθει να τους κουλαντρίζεις ελλείψη καλλιτέρου.

Αλλά θα σου θέσω το σπουδαιότερο ερώτημα που υπάρχει στη δημοκρατία, μακράν όλων των άλλων ερωτημάτων και σημαντικών θεμάτων, να δω αν το έχεις στο μυαλό σου ως πρώτο ή το ξεχνάς στα δύσκολα, ειδικά τώρα που δεν είμαστε μόνοι μας κεκλισμένων των θυρών, να λέμε ότι θέλουμε και να μην μας κρίνει κανείς, αλλά μας διαβάζουν και μας παρακολουθούν οι πολίτες.
Έστω λοιπόν ότι έχεις δίκιο εσύ για το μεταναστευτικό και όχι εγώ. Πως θα το μάθουμε ορέ από πάνω σύντροφε; Δεν πρέπει να ρωτήσουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας; Άντε ρώτα τους λοιπόν. Να δεις τι θα σου πούνε. Να φανεί ταυτόχρονα: τι είναι η δημοκρατία στην πραγματικότητα. Η γνώμη της πλειοψηφίας ή η γνώμη της μειοψηφίας, των πολιτικών ελίτ Αριστερών και Δεξιών. Ή σέβεσαι τους κανόνες τους παιχνιδιού που εκ των προτέρων συμφώνησες ή όχι. Γιατί η δημοκρατία είναι το δυσκολότερο κοινωνικό άθλημα από όλα τα Νόμπελ και της κατακτήσεις της επιστήμης. Ελπίζω να το ξέρεις αυτό. Εκεί φαίνεται ο καθένας μας, εκεί αναμετριέται κάθε είδους ομάδα, κάθε είδους κόμμα ή άλλη συλλογικότητα. Αλλιώς να χρησιμοποιούμε το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας μόνο όταν μας συμφέρει, όπως κάνουν μόνιμα οι συντεχνίες πολιτικές και συνδικαλιστικές, όπως έγινε στην Αλγερία το 1992.

Γιατί η καθεστηκυία αυτή ματιά, έχει εμπλακεί σε μια ιδεολογική και ανθρωπιστική αμφιβολία, που την κρατά ακίνητη, τελματωμένη μεταξύ εθνικών κρατών και διεθνισμού από την μια, που γίνεται όμως τροφή και σύμμαχος ανέλπιστος της παγκοσμιοποίησης από την άλλη, γιατί κανείς δεν μπορεί να τα ξεδιαλύνει αυτά τα δυο και να βρει την διαφορά τους στην πράξη και την καθημερινότητα των λαών, που είναι σε σύγκρουση με την πάνδημη λαϊκή θέληση που ασφυκτιά με την υπέρ-υπερβολική μετανάστευση στον τόπο της, την οποία πρέπει να λύσεις τάχιστα από πάνω σύντροφε, γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν σε αυτή την κραυγαλέα και άδικη κατάσταση που ζούνε.

Διότι εάν είστε υπέρ των εθνικών κρατών, τότε οι πολίτες σας προηγούνται πάντα έναντι των άλλων, έστω ελάχιστα, που είναι και το καλλίτερο πιστεύω, αλλά προηγούνται. Όπως κάνουν όλα τα εθνικά κράτη που σέβονται τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει εθνικό κράτος ελεγχόμενα σύνορα, και άρα προτεραιότητα στους πολίτες του. Όχι κλειστά, αλλά ελεγχόμενα, αλλιώς πάμε στην ελεύθερη-ασύδοτη αγορά του εμπορίου, στον όλεθρο της παγκοσμιοποίησης με απουσία οποιουδήποτε ελέγχου και αξίας ανθρώπων και πραγμάτων.

Γιατί εδώ χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε θεωρητικά πριν από όποιο άλλο βήμα σας, τι νομίζετε για το νέο βαρβαρότερο κόσμο που αναδύθηκε, γιατί ούτε ο μαρξισμός συναντιέται με τις γραμμές και αποφάσεις που ακλουθείτε στο θέμα μας, ούτε το πολυπολυτισμικότερο μοντέλο που φαίνεται να επικράτησε στις τάξεις σας είναι επιτυχές, αφού οι πολίτες αυτοί αποθέωσαν τα αφεντικά τους, κάνοντάς τα πρότυπα της ζωής τους στην παραμικρή τους εκδήλωση και σκέψη. Έτσι διαβάζεται η ιστορία. Απελευθερωμένοι από τα γόνιμα και θετικά δεσμά της ιστορίας, την μνήμη, μη έχοντας να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε σε προγόνους ούτε σε άλλους λαούς ούτε σε πολιτισμικές αξίες και νόρμες, όπως και κυρίως η δημοκρατία και οι κανόνες της, την οποία χρησιμοποιούν σαν μάσκα, εξετράπησαν εξ αρχής σε μισθοφόρους των αφεντικών τους, των καπιταλιστών, γενόμενοι οι πιο υπάκουοι στις ιαχές του πολέμου και στις επιθέσεις εναντίον των άλλων λαών. Αυτό πέτυχε ετούτο το πολυπολιτισμικό μοντέλο, να γίνει ο καλύτερος μισθοφόρος του καπιταλισμού στο σύνολό του με όλους σχεδόν τους πολίτες του. Και δεν καταλαβαίνει κανείς τι διάολο αναγνώσεις κάνετε στα ενδότερα που δεν τις αναφέρετε και δεν τις ξέρουμε, τι στιγμή μάλιστα που είστε κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και σωστά. Οφείλετε πιο ξεκάθαρους ορισμούς στους πολίτες, όπως απαιτητικά το ζητάν οι ίδιοι.

Πρέπει να βάλετε μια ποσόστωση επειγόντως και να ανοίξετε επί τέλους το στόμα σας να ακουστείτε επίσημα στην ελληνική και την μεταναστευτική κοινωνία. Να πείτε πόσοι είναι και πόσους αντέχει ο τόπος. Γιατί όλοι λένε ψέματα έντρομοι για τον τεράστιο αριθμό εισερχομένων, όπου εγκλωβίζονται και δεν φεύγει κανείς, λόγω της δουλικότατης στάσης όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όπου όλοι μαζί συγχορδιακά, οι υπηρεσίες των υπουργείων, οι σύλλογοι των μεταναστών, τα κόμματα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους κρύβουν τους αριθμούς Πρέπει να ειδοποιήσετε με επίσημες ανακοινώσεις τις χώρες προέλευσης μεταναστών, ότι η Ελλάδα είναι ήδη υπερκεκορεσμένη μεταναστευτική χώρα. Πρέπει ακόμη να εκτεθείτε και να ειδοποιήσετε με ντοκιμαντέρ, τον εξαθλιωτικό τρόπο διαβίωσης των μεταναστών στην Ελλάδα, χειρότερο κατά κανόνα από αυτόν στις πατρίδες τους. Στις κοινωνίες τους, στις πρεσβείες του εδώ, στις χώρες τους, παντού στην διεθνή κοινότητα. Κάτι που δεν μπορούν βέβαια να κάνουν οι κυβερνήσεις των πρόθυμων και των Νενέκων. Να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τους τα παρουσιάζουν τα κυκλώματα μεταφοράς και οι φωτογραφίες μεταναστών στο σύνταγμα με δανικό κουστούμι και φαρδύ χαμόγελο στα περιστέρια, για την οικογένεια που περιμένει την επιτυχία του κανακάρη στας Ευρώπας. Συγχρόνως ανιχνεύεται δειλά, ένας τυχοδιωκτισμός περιπέτειας μαζί, με μια μόδα παλικαροσύνης που υπόσχεται πολλά στην φαντασία κάποιων νεότερων, δίπλα στην ανάγκη των πολέμων και της φτώχειας, που προσθέτουν με το ποσοστό τους βάρος σε αυτό το αφόρητο μεταναστευτικό κλίμα. Γιατί φτάσαμε από πάνω σύντροφε, εκτός των κάθε λογής πρακτόρων και δολιοφθορέων που αλωνίζουν, να έρχονται όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι οι μετανάστες φοβισμένοι από τα νέα μαντάτα, να έρχονται σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι της ντροπής και της ξευτίλας, άνθρωποι να κλέψουν να σκοτώσουν και να φύγουν αμέσως μετά ανενόχλητοι, όλο και περισσότεροι τώρα που μας μάθαν όλοι.

Και τέλος, τώρα που βγήκε η Χρυσή Αυγή τα πράγματα αγρίεψαν. Από τη μια οι νεοναζί και οι νεοχίτες, από την άλλη τα κυκλώματα που τους γδέρνουν και τους απομυζούν. Κινδυνεύουν και από τους δυο εξ ίσου. Οφείλετε να τους υπερασπιστείτε με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί. Όχι με διαμαρτυρίες και συζητησούλες τύπου κκε. εσωτ. Γιατί μέχρι τώρα ήταν τα εύκολα. Τώρα θα πρέπει να υπερασπιστείτε αυτούς του ανθρώπους, που άφησαν ανυπεράσπιστο τον εαυτό τους οι ίδιοι, ακούγοντας τις απανταχού σειρήνες στον κόσμο και τον υπόκοσμο του πλανήτη, περί του παραδείσου της ελληνικής μετανάστευσης, και εσείς τους υποδεχόσαστε και παροτρύνατε την δυστυχία τους. Και επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους απελάσει, μήπως θα έπρεπε να το κάνετε εσείς για να τους σώσετε από την χ.α μόλις μπορέσετε;

Αυτά


Υ.Γ

Φίλε μετανάστη,
Σου κάνω έκκληση, από τη μια έχω το μνημόνιο με την δυστυχία μου και από την άλλη εσένα. Ή γύρνα στην πατρίδα σου ή θα στείλεις εμένα μετανάστη. Έχω προτεραιότητα δεν το καταλαβαίνεις. Εδώ σε έχουν εγκλωβίσει οι έμποροι και τα κυκλώματα που σε έφεραν, το Δουβλίνο 2 και η Σέγκεν, και πεθαίνεις χωρίς όνειρα κάθε μέρα. Μόνη λύση βλέπω να ζητήσεις επαναπατρισμό.


6 σχόλια:

tiktos είπε...

Κύριε Νεφέστορα
συνυπογράφω τα όσα είπατε.

Επίσης μου άρεσε η διατύπωση σας που δείχνει το ποιόν και την κατάντια της "αριστεράς":
" Δεν κατάλαβες ότι διεκδικούσες να γίνεις αριστερή κυβέρνηση για όλους τους έλληνες πολίτες και όχι μόνο για τους Αριστερούς που έχεις μάθει να τους κουλαντρίζεις ελλείψη καλλιτέρου."

Nefestoras είπε...

Αγαπητέ Τίκτο,

Χάρηκα πολύ που βλέπεις το θέμα και συμφωνείς.

Καταλαβαίνεις νομίζω πόσο δύσκολή είναι μια απόφαση για την ανάρτηση ενός τέτοιου κειμένου, που συμφωνούν οι δημοκρατικότεροι πολίτες συντριπτικά, αλλά διαφωνεί ακόμα η ηγεσία της Αριστεράς.
Πιστεύω είναι θέμα χρόνου να γεννηθούν καινούργιες λογικές (έχουν ήδη γεννηθεί στην ουσία) στον τόπο πιο ώριμες και νηφάλιες, που θα μας οδηγήσουν σε άλλες πραγματικότητες πολιτικές και κοινωνικές.
Προχωράμε σε ένα μέλλον που θα είναι γεμάτο εκπλήξεις τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Σε αυτό κάποιοι θα μείνουν πίσω να το ξέρουν από τώρα, κάποιοι άλλοι θα τα καταφέρουν. Θα τα δούμε όλα αυτά σύντομα.

Καλό Φθινόπωρο

OXΙά είπε...

Σε αυτό το παραμύθι της μετανάστευσης όλοι κομματικά πήραν μέρος συνειδητά και θεωρώ ότι το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο αλλά τελικά κατέληξε εκεί για το οποίο μεθοδικά ξεκίνησε.

Nefestoras είπε...

Αγαπητή Οχιά θα απαντήσω αμέσως.

Διευκρίνισέ μου μόνο πριν,
ποιούς ακριβώς εννοείς όλοι.

OXΙά είπε...

Εννοώ
α)ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμμετείχαν στην επιχείρηση λαθρομετανάστευση για κονδύλια ευρωπαϊκά αλλά και για μαύρο χρήμα από τους ίδιους τους λαθρομετανάστες (μαύρη εργασία και trafficing). Μην ξεχνάμε επίσης την στρατηγική εξαθλίωσης συγκεκριμένων οικοδομικών τετραγώνων του κέντρου της Αθήνας με την συσσώρευση λαθρομεταναστών που σκοπό είχε την πτώση τιμών των ακινήτων και αγοράς τους από μεγάλα τεχνικά γραφεία.
β)ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες αλλά μόνο μετανάστες (ας φέρουν και τις οικογένειές τους-να γίνουν τετραπλάσιοι από ό,τι είναι-). Αυτή η λογική συνέφερε μόνο το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους λόγους που προανέφερα. Η λογική αυτή επίσης βάζει στο πάτο του βαρελιού το 30% των Ελλήνων ανέργων αλλά και τους χιλιάδες Έλληνες που μεταναστεύουν ΝΟΜΙΜΑ για ένα κομμάτι ψωμί.
γ)ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ας έρθουν μετανάστες αλλά να τους βγάλουμε χαρτιά για να πάνε όπου θέλουν, ξεχνώντας τεχνηέντως ότι με την συνθήκη Σέγκεν κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον. Δηλαδή, έβαζαν με τις θεωρίες που δεν μπορούν να έχουν πρακτική, νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
δ) Χρυσή Αυγή. Τι θα ήταν η Χρυσή Αυγή σήμερα αν δεν υπήρχαν στοιβαγμένοι μεθοδικά σε συνοικίες και αποθήκες λαθρομετανάστες; Ο χώρος αυτός είναι αποκλειστικά δημιούργημα των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που όταν τον χρειάστηκαν τον έβαλαν στο παιχνίδι και δεν θα σταματήσουν μόνο στον ρόλο του ραβδούχου των μεταναστών. Τα ανεγκέφαλα αυτά δίποδα θα έχουν σημαντικό ρόλο καταστολής για αυτό που έρχεται στην χώρα και το μαχαίρι τους να φθάσει και το δικό μας λαρύγγι.
ε) Αντιεξουσιαστικός χώρος και αριστερά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Υποστηρίζουν την συνύπαρξή μας με τους μετανάστες, τους καλούν σε πορείες διαμαρτυρίας αλλά πώς συνάδει να είσαι ενάντια σε κάθε θρησκεία και εθνικό φανατισμό και από την άλλη να φωνάζεις με πάθος στις πορείες "Μπίρ Αλλάχ";
Και τελειώνοντας, άλλο πρόσφυγας και άλλο μετανάστης. Ο μεν πρώτος ζητά πολιτικό άσυλο και ορθώς επισήμως να το παίρνει αν το αξίζει. Ο δε δεύτερος θα πρέπει να παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού της κάθε χώρας που επιλέγει να ζήσει ως νόμιμος και ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ περνώντας όλες τις σκληρές εξετάσεις επιλογής εργασίας που περνά και ένας ημεδαπός.
Επίσης, επειδή ζω σε μία πόλη με πολλούς άνεργους λαθρομετανάστες θα ήθελα να μου δώσει την απάντηση κάποιος στα εξής ερωτήματα: Πού βρίσκουν τα χρήματα για ενοίκιο αλλά και πώς πληρώνουν τα αμέτρητα τηλεφωνήματα στα κινητά τους (τελευταία μοντέλα όλα) αλλά και στα καρτοτηλέφωνα που στέκονται επί ώρες.


Ευχαριστώ για την παραχώρηση του πολύτιμου χώρου σας.

Nefestoras είπε...

Αγαπητή Οχιά,

σφαιρική και πλήρης η απάντησή σου στο ερώτημά μου.

Έχει την αξία της. Και είναι αληθή όλα όσα αναφέρεις.

Πολύ καλά έκανες.