Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Νομισματικό ταμείο και τρομοκρατία.

Σας μπέρδεψα με τον τίτλο. Όταν διαβάζει τέτοια η σκέψη τα χάνει προς στιγμή. Δοκιμάζεται η ικανότητά της. Σαν ανήμπορη να καταλάβει τους καλοστημένους γρίφους.
·
Τι είναι αλήθεια η τρομοκρατία αρχίζει να σκέφτεται. Το ερώτημα απλό: τι θα προτιμούσατε, τον Μαζιώτη και τους φίλους του ή το διεθνές νομισματικό ταμείο. Γιατί το ερώτημα όταν δεν είναι πειραγμένο και νοθευμένο αντέχει να απευθυνθεί προς όλους μας εξ ίσου, αριστερούς και δεξιούς. Γιατί τώρα την πατήσαμε όλοι μαζί ότι κι αν έχουμε κάνει ή δεν κάνει, φταίξει ή δεν φταίξει, δίκαιοι και άδικοι. Για να καταλάβουμε δηλαδή πια είναι η πραγματική τρομοκρατία ή ποια είναι η χειρότερη έστω, εάν κάποιοι επιμένουν ακόμα να φοβούνται περισσότερο τον Μαζιώτη από την απόλυσή τους. Αλλά να απαντήσουμε μόνοι μας κοιτώντας την ζωή μας κατάματα, με κλειστή τηλεόραση.

·
Η μάχη όλο και φουντώνει. Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την τύχη της. Περιμένουμε όλοι τα χειρότερα. Από στιγμή σε στιγμή να ξεπροβάλλει καινούριο κακό. Τώρα μιλάνε οι άλλοι. Εμείς κλείσαμε τον κύκλο του διαλόγου χωρίς να τον κάνουμε. Γιατί είχαμε όλοι δίκιο λέγαμε αν θυμάστε. Χειρότερα δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει, έχουμε ήδη ψηφίσει απανωτά προ πολλού την καταδίκη μας. Ανακαλύψαμε τα δημοψηφίσματα πρώτοι από το βάθος των αιώνων, και τα χρησιμοποιούν οι άλλοι λαοί εκτός από μας. Οι κουτόφραγκοι οι Ισλανδοί για να μην πληρώσουν τα χρέη των τραπεζιτών τους και των πολιτικών τους. Ενώ εμείς είμαστε όλο πασοκικές εξυπνάδες και καραμανληκές ευφυΐες. Ή μήπως το ξεχάσατε κιόλας. Κατά τα άλλα η αριστερά σας φοβίζει αραπάδες μου. Δεν έχετε περιθώριο επιλογής και δεν το έχετε καταλάβει ακόμη.
·
Τώρα πια όμως είναι αργά. Από στιγμή σε στιγμή οι αυτοκράτορες του κέρδους θα αποφασίσουν αν θα έχουμε μέλλον σαν χώρα ή όχι. Αν θα διασπαρούμε και πάλι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για το μεροκάματο. Αν θα ξαναζήσουμε τα πονεμένα τραγούδια της ξενιτιάς. Τα τεφτέρια του παλιού μπακάλη ξαναγυρνάνε ταχύτατα λένε οι μετρήσεις των ψιλικατζήδων. Κανείς δεν κοιμάται πια χωρίς ενοχές και εφιάλτες. Και ας λέει ακόμα ψέματα πως αυτός δεν έφταιξε σε τίποτα.
·

Και ξαφνικά μόρτες σκάτε την τρομοκρατία στην πιάτσα και στις τηλεοράσεις. Γιατί αυτό είναι και το όνομά σας και το επώνυμό σας μαζί. Δημιουργήσατε αντιπερισπασμό να αποσπάσετε την προσοχή μας. Να προλάβουν να στήσουν την μηχανή της λαίλαπας τα αφεντικά σας πριν τα πάρουμε όλα είδηση. Να προλάβουν να πηδήσουν από τα παράθυρα με τα κλεμμένα και οι τελευταίοι συνεργάτες σας, να την κοπανήσουν από τα αεροδρόμια πριν πλακώσουν οι εκρήξεις του κόσμου και βγουν οι απολυμένοι στους δρόμους. Δεν σας σώζει τίποτα από το μαχαίρι του Καραϊσκάκη.
·
Αφού βυζάξατε την χώρα για δεκαετίες παλιά και νέα τζάκια, βάλατε και ξαναβάλατε ένα εκατομμύριο κόσμο στο δημόσιο για να σας ψηφίζει, κάνατε ένα παγκόσμιο ρεκόρ χρέους και γαϊδουριάς, φουντάρετε τώρα τον τόπο κανονικά κι επίσημα. Προσποιούμενοι μάλιστα τους έκπληκτους και τους εγκλωβισμένους των συνθηκών. Πως τάχα η κρίση και κάτι τέτοια. Να ξεχάσουμε δηλαδή το τριανταετές όργιο και να τα ρίξουμε όλα στον Μαζιώτη να καθαρίσουμε. Να ξεμπερδεύουμε με αυτόν τον μαλακισμένο αποδεδειγμένα λαό, που μας συντηρεί και μας ψηφίζει χωρίς κανένα δισταγμό και ανάπαυλα. Αυτό σκεφτήκατε. Όλοι καραπροδότες πρώτης γραμμής. Ισάξιοι του Τσολάκογλου και του Ράλλη. Μόνο που οι ιστορικοί σαστισμένοι από τα γεγονότα δεν μπορούν να κάνουν ακόμα τη σύγκριση για να κατανοήσουν ότι είναι το ίδιο μακελειό σε άλλο χρόνο. Παραπλανημένοι από την ίδια την ιστορία και τα μεγέθη της, δεν βλέπουν την άλωση της χώρας από την τρόικα ως την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους.
·
Δεν είχα λοιπόν σκοπό να αναφερθώ στα γεγονότα της σύλληψης των 6 για τον επαναστατικό αγώνα. Αλλού ήταν ο νους μου. Άλλο κείμενο είχα προγραμματίσει. Γιατί ήδη είχα γράψει την άποψή μου για την σέχτα όπως και τους πυρήνες της φωτιάς.
Όμως ο αποπροσανατολισμός χτύπησε στα ύψη. Σκαρφάλωσε στην στέγη του κόσμου. Μου άλλαξε τα σχέδια. Άρπαξε σαν αόρατο διαβολικό χέρι την ενημέρωση με τα φονικά οικονομικά προβλήματα του τόπου, και την μετέφερε στον μεγαλύτερο εχθρό του έθνους τον Μαζιώτη. Τι μαθαίνεις σε αυτή τη ζωή! Πως μορφώνεσαι στα δελτία ειδήσεων. Δείχνοντας αυτόν για τον υπεύθυνο αυτής της τραγωδίας την κατάρρευσης της ελληνικής οντότητας μετά από αιώνες αδιάκοπης προσπάθειας και αγώνα. Οι τρομοκρατία δεν αφήνει την χώρα να αναπτυχθεί και να προοδεύσει!! Όρε πανηγύρι τρόμου που στήσατε μόρτες στα παράθυρα. Αυτά μας λένε οι καραμπινιέροι κάθε βράδυ. Αυτός ο Μαζιώτης είναι ο πρώτος και κύριος εχθρός μας αν δεν καταλάβατε κάποιοι ξεροκέφαλοι. Με εντολή των νέων Παπανδρέου και Σκόμπηδων, που δεν θα κλείσουν κανένα μέσα για τα κλεμμένα, και δεν θα επέμβουν ποτέ για την ακρίβεια στην αγορά. Καταλάβατε τώρα γιατί είστε μόρτες που λέει ο Τσιφόρος. Και σεις οι άλλοι του λαού καταλάβατε γιατί είστε αραπάδες.
·
Συγχρόνως η υποκρισία των πολιτικών έφτασε και αυτή στη στέγη του κόσμου με αυτή την ευκαιρία. Σαπίζουν και τον αέρα που αναπνέουν. Προσπαθούν Να ξεπλύνουν προκλητικά και αναιδέστατα τον εαυτού τους μέσα στην αναμπουμπούλα και το χάος, ρίχνοντας τα δικά τους φταιξίματα και αυτοί στον Μαζιώτη, δια μέσου των μικροφωνάδων τους. Δεν κοιμούνται τα βράδια πια από την θλίψη και το δάκρυ που χύνουν για τον χαμό του άτυχου νεαρού Χαμιντουλάχ του Αφγανόπουλου, όπως παλιά με τον Αξαρλιάν. Αυτό δεν το αντέχουν πιά.
·
Δεν χάσαν δε την ευκαιρία να χώσουν μέσα στον χαμό, και το ξέπλυμα γνωστών μεγαλολαμόγιων και μεγαλοκλεφτών, εκπροσώπων των κανονιέρηδων επιχειρηματιών με πτώχευση και ζάπλουτη ζωή όμως, που δεν πέρασαν ποτέ από δίκη χάρη στους κολογιάδες τους δικαστικούς.
·
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ είναι μονίμως τώρα πια με τις καρέκλες τους στα δελτία και όλες τις συζητήσεις. Δεν κατάλαβε κανείς μας, με ποιά ιδιότητα κάθε βράδυ απαρέγκλιτα, βρίσκονται εκεί ως υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου, και συγκυβερνούν με την κυβέρνηση και την μείζονα αντιπολίτευση, με μάτι που γυαλίζει από χαρά που όλα γίνονται δικά τους τώρα στον τόπο. Ζητάνε να γίνουν τιμητές και από πάνω και να δικάσουν και να κατασπαράξουν τα θύματά τους που αρχίζουν και διαμαρτύρονται. Να προσθέσουν δε κι αυτοί με τη σειρά τους, ότι οι ομάδες αντάρτικου πόλης που οι ίδιοι γέννησαν στα χειρότερα εκτροφεία αδίκου της ευρώπης, είναι πιο επικίνδυνοι από τους πολιτικούς τους εφοπλιστές τους εργολάβους και τους εαυτούς τους, που φέραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα μας.
·
Μπράβο-μπράβο πανέξυπνο παιδιά, μεγαλειώδες. Πως το σκεφτήκατε βρε σαΐνια! Ρε δεν πάτε στο διάολο κουμάσια. Και σεις και οι σκατιάρηδες οι φίλοι σας, οι οικονομικές και πολιτικές μεγαλοσυντεχνίες σας. Γιατί εσείς στο τέλος καλόπαιδα θα το φτάσετε να βγούμε στους δρόμους και να ζητάμε το δίκιο μας από τον Μαζιώτη και τους φίλους του. Αυτό επιδιώκετε κρυφά μέσα σας. Να μας φτάσετε εκεί. Να τον κρεμάσουμε στο σύνταγμα, επειδή δεν κρεμάσαμε εσάς. Γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε. Και μέγα λάθος μας. Το πληρώνουμε ήδη αιματηρά. Να τον σταυρώσουμε για τα εγκλήματα των δικαστών, των πλουσίων, των πολιτικών, των κλεμμένων και να πούμε ότι αυτός τα έκανε με την παρέα του. Αυτός έκλεψε το χρήμα τις χώρας, αφού αυτοί λήστεψαν τις τράπεζες όπως λένε. Αυτοί αρπάξαν το χρήμα του λαού. Αυτό δε θέλετε καλόπαιδα, να ξεπλυθείτε όλοι μια χαρά τώρα που έσκασε η ευκαιρία. Αυτοί είναι οι κερδοσκόποι της χώρας. Να τον κρεμάσουμε να τελειώνουμε μαζί με τον Βαραββά να βρει η χώρα τον δρόμο της επί τέλους. Ουστ κοπρόσκυλα. Και δεν μου φταίνε τα σκυλάκια.

Σε όλη αυτή την κατάντια της παραπλάνησης, εγώ ψηφίζω όχι δημόσια.
Αντίθετα χειροκροτώ τον άμεσο εγκλεισμό των επικίνδυνων λήσταρχων και μεγαλοτρομοκρατών της χώρας, υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών των δυο κομμάτων και των φίλων τους που μας φαλίρισαν.

Ο Μαζιώτης θα πληρώσει. Και θα πληρώσει γιατί δεν πληρώνετε εσείς. Αυτό είναι το συμπέρασμα, το γαμώτο της θλιβερής πολιτικής μας ιστορίας, το παιχνίδι που παίζετε σαν αριστοτέχνες προβοκάτορες. Σαν χρυσοπληρωμένοι παραπλανητές. Γιατί είστε σε υπερθετικό βαθμό υπόλογοι στην ελληνική κοινωνία για αυτή την κατάσταση. Γιαυτό φοβάστε και τρέμετε. Γιατί θέλησε να δικάσει επειδή δεν δικάζετε ποτέ εσείς. Γιατί αυτό είναι το θέμα μας. Το πελώριο θέμα. Δεν δικάζετε ποτέ. Μόνο αθωώνετε από χουντικούς και αρχιβασανιστές μέχρι καταχραστές, πολιτικούς και λωποδύτες.

Γιατί χωρίς δίκη οι κοινωνίες τρελαίνονται. Είναι νόμος που έρχεται μέσα από τον βόγκο της ύπαρξής μας. Βγαίνει μόνος του φυσικά πάνω από το μυαλό και την λογική μας, αυτονομημένος τελείως από εμάς. Είναι κάτι πολύ πιο πολύ, από τον θεό των πιστών. Το δίκαιο είναι το πιο πρώτο κοινωνικό αυτονόητο των σχέσεων των ανθρώπων. Είναι το σπουδαιότερο, το επί κεφαλής αυτονόητο των πάντων.

Μιλάνε ακόμα για λίστα τρόμου. Λίστα προγραφών με ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων, εταιριών λατομείων κ.α. Δηλαδή τι θέλατε να έχει η λίστα, ονόματα εργατών. Πες τε μας για να καταλάβουμε. Τότε θα ήταν ύποπτη. Έτσι δεν είναι. Θα έκανε μπαμ από μακριά. Οι συντάκτες της θα ήταν το λιγότερο ύποπτοι για φασισμό και ρατσισμό, εάν είχαν ονόματα εργατών της Ελευσίνας και της χαλυβουργικής, ονόματα οδηγών ντελίβερι, ή ανέργων και λοιπών φτωχοβασανισμένων ανθρώπων των δρόμων.

Σωστά η λίστα περιλαμβάνει αυτά τα ονόματα. Και εμείς τα ίδια βάζουμε φωναχτά μάλιστα από χρόνια. Τι το περίεργο λοιπόν. Τι σας ξένισε. Αυτή την λίστα την έχει κάνει ο καθένας μας χιλιάδες φορές. Την ίδια μάλιστα ή ως αριστερός ή ως δεξιός. Με καμία διαφορά. Αυτό είναι το περίεργο, αυτό είναι που πρέπει να μελετήσετε πολύ προσεχτικά, μην πάθετε κανένα κακό καμιά μέρα και φωνάζετε μετά ως έκπληκτοι κι από πάνω. Καμιά οργάνωση μόρτες δεν πρόκειται ποτέ να βάλει στη λίστα της ντελίβερι και εργάτες. Γκέγκε;

Για ένα μόνο θέλω να τους προειδοποιήσω. Να είναι έτοιμοι γιατί όπως δείχνουν όλοι οι δρόμοι της απελπισίας που ζούμε, σε λίγο οι Μαζιώτηδες θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια από παντού με τσεκούρια και τσάπες, με ότι βρουν μπροστά τους. Σε κάθε συνοικία και πολυκατοικία. Μαζιώτηδες θα γίνουν τα ίδια τους τα παιδιά εναντίον τους. Αυτό να έχουν υπ όψιν τους. Γιατί οι άνθρωποι δεν γεννιόνται αλλοτριωμένοι. Γίνονται και εκπαιδεύονται σαράντα χρόνια μετά από την ανελέητη δημοσιογραφική προπαγάνδα. Κόλαση και μόνο κόλαση τους περιμένει, αυτή ακριβώς την κόλαση που έσπειραν και έφτιαξαν μεθοδευμένα για τους πολίτες και γυρίζει μπούμερανκ σε αυτούς. Αυτήν θα εισπράξουν. Και πολύ θα χαρώ. Γιατί η κόλαση μέσα της κρύβει την κάθαρση. Κρύβει την ανατολή της ζωής. Έχετε δει εσείς ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον να κυκλοφορούν τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι στους δρόμους. Ή βουλευτές μήπως; Κάτι σημαίνει αυτό. Ακόμα και αν δεν κινδυνεύουν από τους αναρχικούς και ομοειδείς τέτοιους, κινδυνεύουν από του πολίτες να τους πετάξουν καμιά κουβέντα στο δρόμο κανά γαμωσταυρίδι στο κούτελο και να τους στολίσουν όπως τους αξίζει ή να τους γιαουρτώσουν οι πιο θαρραλέοι. Γιατί δεν κυκλοφορείτε στους δρόμους ελεύθερα όπως όλοι οι πολίτες να σκεφτείτε εσείς της τηλεόρασης. Καλό το ερώτημα;

*επόμενο ερώτημα 1η Ιουνίου

5 σχόλια:

tiktos είπε...

ΚΥΡΙΕ ΝΕΦΕΣΤΟΡΑ,
αν ξεκινήσω από το ερώτημα..
αν απαντηθεί το ερώτημα και πάμε το κείμενο προς τα πίσω, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα φτάναμε στον πρόλογο.
Πολλά θα άλλαζαν στο διάβα και ο καθείς θα ήταν στην θέση του και θα το σκεφτόταν πολύ πριν την λαμογιά του πράξει.

Nefestoras είπε...

Στο καλογραμμένο και με ωραία ρηματική αισθητική λόγου στο σχόλιό σου που τόσο μου άρεσε,
πες μου πιο συγκεκριμένα τι εννοείς αγαπητέ μου Τίκτο.
Στό …θα άλλαζαν στο διάβα…

Nefestoras είπε...

Στο καλογραμμένο και με ωραία ρηματική αισθητική λόγου σχόλιό σου που τόσο μου άρεσε,
πες μου πιο συγκεκριμένα τι εννοείς αγαπητέ μου Τίκτο.
Στό …θα άλλαζαν στο διάβα…

tiktos είπε...

ΚΥΡΙΕ ΝΕΦΕΣΤΟΡΑ
εννοώ ότι,αν κάθε φορά που βλέπαμε πολιτικό στον δρόμο,αντί να τρέχουμε να τον γλύψουμε και να τον χειροκροτήσουμε του ρίχναμε την απαιτούμενη φάπα,αν κάθε φορά που τον βλέπαμε ήξερε ότι έχουμε την δύναμη να τον στείλουμε σπίτι του ή στην φυλακή (δεν θα πω δικαιοσύνη), αν...αν...αν, πολλά αν,τότε θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε και από την πλευρά τους η ανάγκη εύρεσης "τρομοκρατών".
Διότι επιμένω,οι πολιτικοί είναι άνθρωποι της φάπας,οι περισσότεροι τουλάχιστον έτσι μεγάλωσαν,και επίσης οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε ένα ένσημο να επιδείξουν, και αντί να σπαταλούν την φαιά ουσία για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής αυτού του τόπου,την σπαταλούν στην ίντριγκα.

Nefestoras είπε...

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση με τις φάπες. Την καταχάρηκα.