Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η αντίσταση της κατσαρόλας

Κάτω τα χέρια από τα νέα αυτά παιδιά. Κάτω τα ξερά σας από την νεολαία, είναι η σωστότερη έκφραση.

Να πάτε στην γιάφκα της Ριγήλης και της Ιπποκράτους να βρείτε τρομοκράτες επαγγελματίες, εκπαιδευμένους στα πιο διάσημα καταγώγια του μαζικού οικονομικού και πολιτικού εγκλήματος. Εκεί που οδηγούν τα παιδιά μας ακόμη και τους γέρους μας όσο μπορούν και αντέχουν, έξαλλους στους δρόμους στις διαδηλώσεις στις συγκρούσεις και στις φωτιές. Τολμάτε και αγορεύετε κι από πάνω στις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα με τους ανθρώπους σας περί τρομοκρατών.
·
Να πάτε στο υπουργείο οικονομικών. Εκεί που υπάρχει μια από τις πιο επικίνδυνες γιάφκες αρματωμένων τρομοκρατών με βόμβες και νομοσχέδια μεγατόνων, που μπορούν να τινάξουν μια κοινωνία στον αέρα. Εκεί μέσα είναι κρυμμένα όλα τα πολεμοφόδια του αργού και του ακαριαίου οικονομικού θανάτου. Από εκεί ξεκινούν τάγματα εφόδου και επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες που δεν χρωστάνε πουθενά. Εκεί που σκούζει το χρηματιστήριο και καταπίνει ζωές αγροτών και μεροκαματιάρηδων της πόλης, με την προτροπή και την προπαγάνδα του ανεκδιήγητου Τάπερμαν να παίξουν με τις μετοχές, εκεί που καταπίνουν τα ταμεία των εργαζομένων με το κόλπο των ομολόγων. Εκεί που οδηγούν τους ανθρώπους στην αντιβία για να προστατευθούν από την τρομοκρατία του κράτους. Και μιλάτε καθαρματάκια για τις κατσαρόλες και τα νεότατα παιδιά. Καλά σας κάνουν ή μήπως δεν σας κάνουν καλά; Εσείς τι λέτε.
·
Από την άλλη όλες οι πολιτικές και κοινωνικές αποφάσεις της δικαιοσύνης οδηγούν τη νεολαία στις μολότοφ και τα γκαζάκια. Με ακρίβεια αριθμητική μάλιστα. Εκεί που εξεγείρονται και τα χώματα.
Δεν δικάζετε κανένα και δεν αποδίδετε δικαιοσύνη πουθενά. Όλα τα λαμόγια έξω κόβουν βόλτες προκλητικά, όλοι οι καταχραστές μας λοιδορούν από το σπίτι τους. Ο κόσμος ακόμα περιμένει τις αποφάσεις σας για τα κλεμμένα ταμεία του από τα δομημένα ομόλογα, ακόμα περιμένει τις αποφάσεις σας για το χρηματιστήριο, για όλες τις υποθέσεις που κωλυσιεργείτε, που θάβετε.
·
Στην τεράστια αυτή γιάφκα της ελληνικής δικαιοσύνης που περνάνε οι πενταετίες σαν στραγάλια και απόφαση για την Vodafone δεν έχει βγει ακόμη. Εσείς τι νομίσατε δηλαδή, πως θα το έπαιρναν αυτό οι πιτσιρικάδες και οι πολίτες, με καλό μάτι ή με κακό, με μπόμπες ή χωρίς. Όχι για να καταλάβουμε και εμείς και εσείς ποιός βάζει τις μπόμπες σε αυτόν τον τόπο, ποιός καλλιεργεί φυτώρια τρομοκρατών που λέτε εσείς ή αντιστεκομένων που λένε κάποιοι άλλοι.
·
Απορώ με τι θράσος κάποιοι θα δικάσουν τα εικοσάρια ενώπιον του ελληνικού λαού, με τι μούτρα θα έχουν αμολητούς του Χριστοφοράκους και τους Καραβέλες και θα κάνουν παρατηρήσεις στα παιδιά με τις κατσαρόλες. Με τι σθένος θα δικάσετε τη νεολαία, όταν έχετε ανοιχτά μέτωπα με τους πολίτες και το δίκιο που αναμένουν και δεν έρχεται ακατάσχετες δεκαετίες από σας και ούτε έναν από τους βατοπεδινούς μέσα, για να μην αναφερθεί κανείς στις υπόλοιπες εκκρεμότητες σας.
Προσέχτε θα ξανακάψετε την Αθήνα όπως τον περασμένο δεκέμβρη. Θα γίνει πανηγύρι. Και θα έχετε και όλη την ευθύνη και όλο το άδικο εσείς.
·
Πάμε να ξεναγηθούμε τώρα στις μεγάλες ιδιωτικές γιάφκες των εφοπλιστών και των ακτοοπλόων. Εκεί που θέλεις μια σύνταξη για να πας στην Μυτιλήνη και στην Σάμο με την γυναίκα σου. Εκεί που οι προμελετημένοι φόνοι από πνιγμούς και στημένα φουνταρίσματα σαπιοκάραβων, είναι καθεστώς. Που οι ναυτικοί μας κάνουν τα μεροκάματα του τρόμου πενηνταετίες ολόκληρες. Που πάνε στον θαλασσινό ξενιτεμό τρομοκρατημένοι για το μεροδούλι. Εδώ έχουμε θεσμικούς τρομοκράτες, που ζουν αποκλειστικά με τα δικά μας λεφτά και τα δικά μας δάνεια, τα θαλασσοδάνεια όσοι θυμάστε, που συνεχίζονται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα με το ψευδώνυμο άγονες γραμμές. Που έβαλαν τα δουλικά τους τους πολιτικούς της δεξιάς τότε, να τους αγοράσουν πλοία τσάμπα με τα δικά μας λεφτά. Τι να πρωτοπείς, τι να πρωτοαναφέρεις, δεν φτάνουν οι σελίδες.
·
Πάμε και πιο πέρα στην παραπάνω ρούγα που έχουν στήσει τα λημέρια τους οι βιομήχανοι του ΣΕΒ. Άλλα μπουμπούκια αυτοί που γιόμισαν την χώρα γιάφκες τα τελευταία χρόνια της επιχειρηματικής έξαρσης της ελευθεραγορίτικης αθλιότητας. Γεμάτοι πολεμοφόδια βαράνε διαρκώς κανόνια και πλουτίζουν. Κάθε κανονιά εκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Παντού θύματα και νεκρούς αφήνουν όλοι αυτοί πίσω τους με μοναδικό όπλο όχι τα λεφτά τους που ποτέ δεν είχαν και αυτοί, αλλά τα δικά μας που τα άρπαζαν με το ζόρι και με απειλές μέσω των πολιτικών τσάτσων τους. Έτσι έβγαλαν λεφτά, κατατρομοκρατώντας από τις γιάφκες τους εμάς, με την θερμότατη συνδρομή του κράτους και των πολιτικών του διδύμου της συμφοράς. Έτσι για να αποκαλύψουμε στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική που να ψάχνουν οι ανήξεροι αθώοι αυτοί άνθρωποι. Αυτοί που οι εκπρόσωποί τους ισχυρίζονται ξεδιάντροπα ότι είναι με το μέρος του λαού και αυτόν προστατεύουν και φυλάνε.
Και μην ξεχάσετε να περάσετε και από τους πετρελαιάδες αλλά και τα μικρότερα κουμάσια τους βενζινάδες με τις μίνι ατομικές γιάφκες, που έχουν αλαλιάσει τον κόσμο. Τόσα χρόνια δεν μπορείτε να βρείτε τις γιάφκες πια. Τις ξέρουν όλοι οι πολίτες και μόνο εσείς δεν πήρατε χαμπάρι.
·
Και φυσικά οι σημαντικότερες ίσως γιάφκες των εκδοτών και της καταστολής μας, τις οποίες ονομάζουν θολουριασμένα και τσαχπίνικα ΜΜΕ, μπας και δεν καταλάβουμε τι ρόλο παίζουν. Κάθε εφημερίδα, κάθε κανάλι, κάθε ραδιόφωνο και μια επικίνδυνη γιάφκα. Εκεί να δείτε τα επιτελεία τους τι εξυφαίνουν εις βάρος μας κάθε πρωί και βράδυ. Αυτές οργανώνουν όλο το παιχνίδι των υπολοίπων. Αυτές αθωώνουν πριν την δικαιοσύνη τα οικονομικά πολιτικά και κοινωνικά εγκλήματα και καταστάσεις και στρώνουν το χαλί για τα δύσκολα των υπολοίπων.
·
Μα είναι εγκληματίες, παραλίγο να σκοτώσουν τον Χηνοφώτη, την Λούκα και τον Αρσένη, να τραυματίσουν αθώους πολίτες, να να … Σκασμός γαϊδαρε, που μιλάς και από πάνω θρασύτατε. Πονηρή νυφίτσα που θα μας κάνεις τον αθώο ερωτητή. Ποιος είσαι να μας πεις πριν από όλα, να δούμε τι κρύβεις που διαπλέκεσαι και σε πια γειτονιά του κράτους κλέβεις αθέατος αλητήριε και σε ποια γιάφκα ανήκεις. Εσύ παλιάνθρωπε που εξωθείς, εξωθείς καθημερινά, συνέχεια, αδιάκοπα αυτά τα παιδιά να κάνουν ότι σκεφτούν από κατσαρόλες και γκαζάκια μέχρι μολότοφ και ότι άλλο βάλλει ο νους τους για να αποτινάξουν εσένα από τον σβέρκο τους, για να μην γίνουν σαν τα μούτρα σου, για να διαφυλάξουν την ακριβή συνείδησή τους από εσένα. Να μην καταντήσουν σαν το πυώδες μυαλό σου.
·
Πρεζόνια του κέρδους, εξωθείτε αυτά τα νέα παιδιά σε αυτοκτονικές για την ζωή τους ενέργειες. Το φαινόμενο πλέον δεν είναι της παλιάς μεμονωμένης περίπτωσης της 17Ν και του ΕΛΑ. Παίρνει πιά ανεξέλεγκτες μαζικές διαστάσεις μέσα στην νεολαία. Όλο και ξεπηδάν από παντού παρέες, απλές παρέες νέων που δεν θέλουν να εκτονωθούν στα γήπεδα και τα Στάρμπακς και αποφασίζουν να κάνουν κάτι μα οτιδήποτε για να αλλάξουν αυτόν τον γαμημένο κόσμο σας. Να ξέρετε δε, και να μην κάνετε τάχα το κοροΐδο ότι σας διέφυγε, ότι εκεί δεν υπάρχει καθοδηγητής με την έννοια και τον προδικαστέο τρόπο που διαδίδετε και προπαγανδίζετε μέσω των πρωτοπαλίκαρων σας στα μέσα, πως αυτά τα νέα νεότατα παιδιά γνωρίζουν άριστα, όπως εξ ίσου γνωρίζουμε και εμείς οι υπόλοιποι που αντιδρούμε στα σχέδιά σας και αντιστεκόμαστε, ότι ο μόνος καθοδηγητής φανερός προκλητικός αδίστακτος αρπαχτικός αιμοσταγής, είστε εσείς στις γιάφκες που προανέφερα. Εσείς ποδηγετείτε τον τόπο.
·
Γιατί τα κυβερνητικά κόμματα είναι οι πιο επικίνδυνες γιάφκες αν δεν καταλάβατε. Εσείς οδηγείτε τα παιδιά μας στην απαξίωσή τους μέσω της ανεργίας και της ανέχειας, στον ευνουχισμό μέσω των πάμπολλων θεαμάτων που κατασκευάζετε για να τους αποσπάτε και να τους αποπλανάτε στα γήπεδα και τις υπαίθριες φιέστες, και τους υπόλοιπους που σας αντιστέκονται στις κατσαρόλες και τα γκαζάκια. Καθαρματάτια χειραγωγητές των παιδιών μας και της ψήφου του λαού, είστε γνωστοί πλέον και ξεβράκωτοι μπροστά στην ιστορία του τόπου και της συλλογικής συνείδησης του κόσμου. Έχετε τα ονόματα των υπουργών της οικονομικής χούντας της ν.δ και του πασόκ, τα ονόματα των πονηρών αετονύχηδων επιχειρηματιών, που ξεθεμέλιωσαν εργοστάσια και επιχειρήσεις πενηνταετιών και τρέξαν στις διπλανές χώρες με τα μικρότερα μεροκάματα άλλων δυστυχισμένων λαών του πρώην σοσιαλισμού να ρουφίξουν και κει αίμα και όνειρα ανθρώπων. Έχετε χρυσώσει τους δημοσιογράφους να σας υπερασπίζονται, τερατάκια.
·
Όσο για σένα κοπρολαέ, είσαι ο κρυμμένος πρωταγωνιστής αυτού του μακελειού που τους ψηφίζεις, είσαι εσύ αυτός που συμφωνεί με τους βρικόλακες του κέρδους, αυτός που κατ ουσίαν εξωθεί αυτά τα παιδιά στην τρέλα και στις κατσαρόλες. Τα παιδιά σου φωστήρα, που κάνεις τον έξυπνο και δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως. Και όσα από αυτά δεν πολυκατάλαβαν το παιχνίδι, και δεν συνειδητοποίησαν καθαρά τι συμβαίνει, χαμένα μέσα στο πολιτικό χάος και στην κοινωνική καταχνιά που προπαγανδίζουν οι αστέρες των βραδινών δελτίων, τα στέλνεις κατ ευθείαν στην κατάθλιψη, στα ψυχιατρεία και στα ναρκωτικά, στην αφασία και στο πρόωρο γέρασμα των νιάτων της πατρίδας μας, παραιτημένα από την ζωή και την ελπίδα της.

8 σχόλια:

simple man είπε...

Όχι απλώς προσυπογράφω, αλλά θαυμάζω και το θάρρος της γλώσσας σου.

Iptamenos Ollandos είπε...

Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια Νεφέστορα! Είσαι η φωνή της λογικής μέσα στο θέατρο του παραλόγου.

Αγης Γηος είπε...

Kαλή σου μέρα, Νεφέστορα

Διαβάζοντας το άρθρο σου σκέφτηκα ότι τα όσα αναφέρεις εδώ αλλά και σε προηγούμενα άρθρα σου, ίσως, να ήταν πιο αποτελεσματικά αν τα παρουσίαζες πινακοποιημένα (π.χ. χρονολογία-θέμα σκανδάλου- εμπλεκόμενοι–σύντομη περιγραφή-αν ασκήθηκε δίωξη–χρονοκαθυστέρηση και άλλες παρατυπίες εκδίκασης- χαρακτηρισμός απόφασης διακαιοσύνης κ.λ.π.) ώστε να μπορούμε να τα επικαλούμαστε και να τα προβάλλουμε όσα μπλοκ συμφωνήσουμε κάθε φορά που κινητοποιείται δυσανάλογα και αυθαίρετα ο κρατικός μηχανισμός.

Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε και με πληρωμένες (συλλογικά από μπλοκερς που θα συμφωνήσουμε) καταχωρήσεις και σε μερικά ΜΜΕ και ως απάντηση στις κενές προεκλογικές διακηρύξεις των κομμάτων.
Ίσως να διευκολυνθείς αν προσκαλέσεις να συμβάλλουν με συγκεκριμένα στοιχεία και άλλους μπλοκερς που έχουν κατά καιρους ασχοληθεί με θέματα κρατικής αυθαιρεσίας.
Δες σχετικό άρθρο την ιστοσελίδα http://www.eamb.gr/asfalistiko/asfalistiko.htm

tiktos είπε...

ΚΥΡΙΕ ΝΕΦΕΣΤΟΡΑ
Πίσω από τις λέξεις σας κρύβονται συναισθήματα και απόψεις που δεν μπορώ να εκφράσω με την δική σας ακρίβεια.Γι'αυτό συμφωνώ.
Ζούμε σε ένα κράτος τρομοκράτη λες και ο εμφύλιος δεν τέλειωσε ποτέ.

Nefestoras είπε...

Να είσαι καλά simple man.

Να κρατήσουμε το πνεύμα μας υγιές και ανταμωμένο.
Όσο πιο λίγοι γινόμαστε τόσο πιο πολύ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.

Nefestoras είπε...

Και πρέπει να προσπαθήσουμε ollande
να διατηρήσουμε αυτή την λογική μας προφυλαγμένη και ανέπαφη από τον παραλόγισμο αυτόυ του κόσμου.
Όσπου να σιάσουν τα πράπατα.

Nefestoras είπε...

Αγαπητέ Άγη,

Η σκέψη των κειμένων κινείται στην ποιλτική φιλοσοφία των γεγονότων.

Και πρέπει να διατρέξει συμπυκνωμένες κοινωνικές αποστάσεις και περιλήψεις γρήγορες, άμεσες και εύκολα κατανοητές στον αναγνώστη. Εκεί στοχεύει.

Η καλοδεχούμενη γευστική σου πρόταση της εξειδίκευσης, της στοιχειοθέτησης, της μορφοποίησης και της περαιτέρω βοήθειας του κειμένου μπαίνει στόν σχεδιασμό και προβληματισμό μου όπου μπορεί να προστεθεί στο μέλλον, με την συμετοχική κοινωνικοποίηση των γραπτών αν κατάλαβα καλά.

Για την καλλίτερη κατανόηση, σημείωσε στα θαλασσοδάνεια παύλα- Lιberty, αμερικάνικα φορτηγά πλοία της δεκαετίας του 1950 που αγοράσθηκαν από τους εφπλιστές με δάνεια του ελληνικού κράτους που χαρίστηκαν μετά.

Διάβασα το ωραίο κείμενο που μου πρότεινες από την ιστοσελίδα που ήδη προ πολλού παρακολουθώ.

Σε χαιρετώ

Nefestoras είπε...

...Ζούμε σε ένα κράτος τρομοκράτη…λες και ο εμφύλιος δεν τέλειωσε ποτέ.

Και τα δύο αυτά είναι αλήθεια.

Δυο μεγάλες πονεμένες αλήθειες αγαπητέ μου tikte